zondag 16 december 2012

Week 4


"Nee, er zijn gelukkig weer wat nieuwe oude mensen op haar afdeling gekomen. Die zijn er erger aan toe dan zij en nu is het er ook niet zo stil met de kerst. Daar zag ze erg tegen op. Want, och wat is het daar stil. Wij komen er maar één keer per dag maar je zal daar de hele tijd zitten zeg. Het is er mooi hoor, alles is keurig. Maar het is er zo stil. Ja, ze gaat wel vooruit. Ze kan nu zo'n 25 meter met haar rollator lopen, maar dan is het wel op. Vrijdag wilde ze wat verder lopen en toen viel ze bijna om. Maar, ze zet door, ze moet en ze wil en ze zal terug naar huis. Ja, ik geloof er wel in. Al lijkt het soms een beetje op die poster die agent Mulder in The X-files aan zijn muur had hangen, "I want to believe". Die poes? Die glipte deze week naar binnen toen er een kerstmarkt was. Och, allemaal tafeltjes met frutselzooi. Nee, daar vond ze weinig aan maar die poes vond ze geweldig.

En jij? Ben je al een beetje bijgekomen van de bibliotheek tweedaagse? Nee, ik was er niet nee. Dinsdag vond ik nog een aardig mailtje van de buren waardoor ik ook heen had gekund. Maar ja, toen was het al dinsdag. Nou ja, ik gok op volgend jaar. Na Maastricht, Groningen en nu Middelburg lijkt het me niet meer dan logisch dat de tweedaagse volgend jaar alleen nog maar in de ultieme uithoek kan zijn. Den Helder ja. Er is op de oude Rijkswerf genoeg mooie oude industriële ruimte voor al die sessies dus ik wandel er volgend jaar gewoon rustig heen. Of ik dan ook een bultrug kan regelen? Haha, niet leuk. Ik krijg het zo langzamerhand op mijn zenuwen van het idee dat er op een paar honderd meter van de flat al een aantal dagen een walvis dood ligt te gaan. Bah. Maar, was het leuk? Ik zag veel tweets voorbij komen. Nou, veel over lego, en veel dekentjes. En die "Lees Meer" campagne, begreep ik nou goed dat die er is omdat er subsidiegeld over was? Ja, ik geloof best dat je mensen eens van een heel andere kant ziet. Ik zag op een filmpje nog een heuse professor met sambaballen zwaaien. Inderdaad ja, dat is de bieb ook ja. Oh ja? Zag je prinses Laurentien? Ik heb even naar een filmpje gekeken. Voorlezen is dus ook goed voor de economie? Tja. Wat? Nou gewoon tja. He? Nee, ze zal best gelijk hebben over dat economische nut. En als ik werk zal ik dat ook vast bij de wethouder laten vallen. Maar vandaag is het zondag, en dan heb ik vrij en als vrij mens word ik soms een beetje kriegel van hoe alles tot een economisch belang moet worden terug gebracht. Oh? Nou dan vind je me maar negatief. Toevallig las ik deze week nog een boeiend artikel "The power of negative thinking". Nee, Edwin twitterde het rond. Ik zal even een stukje voorlezen. Goed?

For one project, she interviewed 45 successful entrepreneurs, all of whom had taken at least one business public. Almost none embraced the idea of writing comprehensive business plans or conducting extensive market research.
They practiced instead what Prof. Sarasvathy calls "effectuation." Rather than choosing a goal and then making a plan to achieve it, they took stock of the means and materials at their disposal, then imagined the possible ends. Effectuation also includes what she calls the "affordable loss principle." Instead of focusing on the possibility of spectacular rewards from a venture, ask how great the loss would be if it failed. If the potential loss seems tolerable, take the next step.
The ultimate value of the "negative path" may not be its role in facilitating upbeat emotions or even success. It is simply realism.

Nee, verder las ik weinig. Het boek van Schama is uit en ik had nog geen zin in iets nieuws. Ik heb wat gebladerd in "Jordan Walks, Treks, Caves, Climbs & Canyons". In mijn hoofd knoop ik dan routes aan elkaar. Voor als we weer terug gaan. Optellen hoe lang het zou duren en of het zou kunnen, lopen van Aqaba naar Petra. Nee, rechtsaf bij Aqaba, door de Rum, omhoog bij Diseh en dan via Humeimah en Sabra naar Petra. In drie weken moet dat wel kunnen denk ik.

Zullen we volgende week lijstjes doen? Het jaar is tenslotte bijna voorbij. Nou, cd's, concerten, boeken enzo. Wat? Nee, we gaan dinsdag nog naar Paul Weller in de Melkweg. Dus het lijstje kan nog veranderen. Misschien. Benjamin Herman twitterde nog dat hij mee gaat spelen dus wie weet wordt het nog iets bijzonders. Sorry? Een liedje voor vandaag? Ik kijk nog even naar Levon Helm, die dood ging dit jaar. Zonde ja. Eeuwig zonde.

4 opmerkingen:

Fabiola zei

Ach ja. De poes en de tweedaagse en de economie en een dode vis. Dan vind ik de poes ook het allerleukste. Toch had ik graag eventjes naar je willen zwaaien. Ik wens jullie hele goede dagen.

Ton de Kruyff zei

Misschien kunnen we een volgend jaar zwaaien, als je helemaal naar Den Helder moet voor de b2d.

Fabiola zei

Nu weet ik sinds gisteren dat ik bij de kaste der Ongekaderden hoor... dus de kans op een bezoek aan de b2d Den Helder lijkt me nogal klein.

Ton de Kruyff zei

Kaste? Ongekaderden? Misschien komt het door de bultrug, of het verpleegtehuis maar ik geloof dat er weer van alles langs me heen gaat.